NovinkyTiskové zprávy

Tiskové prohlášení Pavla Fischera k dopisům čínské ambasády

Pavel Fischer, předseda Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Senátu Parlamentu České republiky, reaguje na informace o korespondenci mezi čínskou ambasádou a Pražským hradem, které přinesl server Aktuálně.cz.

„Čínská ambasáda naléhá na prezidentskou kancelář nepřijatelným způsobem! Vměšování do vnitřních záležitostí České republiky je nutné striktně odmítnout. A každý, kdo to neudělá, se stává spolupachatelem.

Žádám proto o zveřejnění diplomatické nóty, kterou reagovala kancelář prezidenta republiky na tyto sprosté pokusy o vydírání. Správné by bylo vykázat čínskou ambasádu do patřičných mezí a hájit svobodu našich institucí. Předpokládám, že to kancelář prezidenta udělala. Pokud ne, jde o zásadní selhání.“

Původní text serveru Aktuálně.cz najdete zde: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/za-navstevu-tchaj-wanu-budete-platit-kubera-si-z-hradu-prine/r~3602b9ba51a711eaa5e40cc47ab5f122/